Gevelrenovatie en uitbreiding wooncomplex De Schakelaar in Pijnacker

Home / Portfolio / Gevelrenovatie en uitbreiding wooncomplex De Schakelaar in Pijnacker
Gevelrenovatie en uitbreiding wooncomplex De Schakelaar in Pijnacker
Jaar:
2014-2015
Opdracht:
IKS Pijnacker
Aannemer:
Dijkxhoorn Bouw
Constructeur:
Raadgevend Ingenieursbureau Van Dijke

 

 

Voor de Interkerkelijke Stichting voor Seniorenhuisvesting te Pijnacker heeft Stramien de renovatie begeleid van wooncomplex De Schakelaar aan de Mr. Dr. van den Helmlaan in Pijnacker.

Het complex heeft een meer hedendaagse uitstraling gekregen na een grondige renovatie van de gevels. Hierbij is voegwerk, metselwerk en beton hersteld. Ook zijn de houten kozijnen vervangen door aluminium kozijnen, de stalen kozijnen opgeknapt en is een nieuwe dakrand aangebracht.
Verder is in de oksel van het gebouw boven de entree een uitbreiding gerealiseerd met kantoren op 3 verdiepingen. Ook is er een luifel gemaakt om de entree meer onder de aandacht te brengen.
Binnen zijn de gang en de lifthal opgeknapt met nieuwe vloerbedekking, koven, verlichting, handrailing en schilderwerk en deze ruimtes hebben hierdoor een veel warmere uitstraling gekregen.

 

100%

Presentaties en tekeningen

  • Oude situatie